ECARF är förkortningen för European Centre for Allergy Research Foundation.ECARF

ECARF är en europeisk ideell organisation som sedan 2006 hjälper dig att välja allergivänliga produkter. ECARF-märkta produkter är således särskilt lämpade för allergiker, eksemdrabbade och för dig som har känslig hud.

De produkter och tjänster ECARF certifierar har anpassats till allergidrabbades behov.
En oberoende rådgivande panel med 15 ledande internationella forskare och tekniker har utvecklat de kriterier som används för att utvärdera olika produktgrupper, såsom t.ex. krämer, dammsugare och hotell. De inkluderar tröskelvärden och uteslutningskriterier som gör en allergisk reaktion väldigt osannolik. Kriterierna uppdateras regelbundet för att återspegla de senaste vetenskapliga resultaten. En produkt tar emot certifieringen när det kan bevisas genom externa revisioner eller studier att kriterierna har uppfyllts. ECARF-märkningen finns i över 30 läder. Deb STOKO, Henkel, Philips, L'Oréal och Daimler är några exempel på kända globala företag som använder sig av ECARF-certifiering av sina produkter. Du kan söka ECARF-certifierade produkter via produktsökaren på www.ecarf-siegel.org.

Deb STOKO erbjuder många ECARF-certifierade produkter inom hudskydd, -rengöring och -vård. Bl.a. är hela vår hudvårdande Stokolan-serie certifierad. Våra ECARF certifierade produkter hittar du HÄR

Du kan enkelt se om en produkt i STOKO-Shops sortiment är ECARF-certifierad. Längs ned i produktbeskrivningen finns då ECARF-märket följt av en förklarande text.

Exempel:

ECARF

Produkten är ECARF certifierad.
Det europeiska centret för allergiforskning (ECARF) utdelar ECARF-kvalitetsmärket till
allergivänliga produkter. Lämplig för personer med allergi och/eller eksem.