Varför ska man använda skumtvål?

 

Sparar vatten.
Det finns många sätt att spara vatten och valet av tvåltyp är ett. En oberoende granskning som tillhandahålls av Deb-koncernen visar att om människor använder skumtvål för handtvätt istället för vanlig krämtvål, så använder de 16 % mindre vatten per handtvätt. Vattenförbrukningen kan faktiskt sänkas med upp till hela 45 % genom att kombinera skumtvål med en handtvättningsteknik där du först doserar tvål, sedan löddrar upp den och slutligen sätter på kranen och sköljer.


Mindre tvål behövs.
Eftersom skumtvål sprids 8 gånger snabbare än traditionell krämtvål, reduceras även mängden tvål som behövs för en effektiv handtvätt. En mindre mängd skumtvål vid användning av produkten är inte mindre effektiv. Studier visar att det inte finns någon skillnad i rengöringsgraden med 0,7 ml. skumtvål eller 1,1 ml. krämtvål. Detta bekräftar att man uppnår samma effektivitet genom att bruka en mindre mängd skumtvål.


Sparar energi.
När man använder mindre uppvärmt vatten till handtvätt kommer också energiåtgången och utsläppen av CO2 minskas


Ekonomiskt.
Du får fler handtvättar av en skumtvål jämfört med krämtvål i samma storlek på förpackningen. Skumtvål ger 1/3 mer handtvättar, det innebär att patronen inte behöver bytas lika ofta, vilket sparar pengar.


Minskad miljöpåverkan.
När inte förpackningarna behöver bytas så ofta blir det mindre förpackningsavfall och minskad miljöpåverkan från tillverkning och distribution av förpackningar. Dessutom innehåller inte skumtvål förtjockningsmedel vilket gör den betydligt mer biologiskt nedbrytbar än krämtvål.


Övriga fördelar med skumtvål.
• En skumtvål lämnar huden med en silkeslen känsla.
• Innehåller fuktighetsgivare för att förebygga torra händer.
• Tvålen ger ett omedelbart skum.
• Produkten är lätt att skölja av och lämnar inga tvålrester på huden eller i handfatet.

 

Oberoende brittisk forskningsstudie visar på:
Skumtvål kräver 36% mindre av produkten för en effektiv handtvätt jämfört med traditionell flytande tvål. Forskningen avslöjar även att användning av skumtvål istället för traditionell flytande tvål minskar:

• Vattenkonsumtionen med upp till 45%.
• Produktkonsumtion och kemiskt avfall.
• Energin som krävs för att värma vattnet i tvättrummet.
• Förpackningsavfallet.


pdfUtskriftvänlig PDF-version.